Om Helmers Åkeri

Uppfinnare, ingenjör och bonde med åratals erfarenhet

Jan-Eric Helmerson, Helmers Åkeri

"Som bonde kan man allt". Så sa man i vart fall när jag var ung och växte upp på gården som jag fortfarande driver, i Jämtlands inland. Och det stämmer väl fortfarande. Maskiner är min passion och saknar jag ett verktyg så tillverkar ett som passar precis för det som det ska användas till.

Började min verksamhet 1971, när jag övertog gården, med jordbrukskörslor för att alltmer sedan inrikta mig på entreprenader. Medlem i Schaktförmedlingen i 23 år med grävare, schaktare, skogsmaskiner och långtradare. Har uppnått pensionsåldern men eftersom kreativiteten finns där så måste man ha något att göra. 

Det var när jag skulle förankra stenarna efter mina egna anhörigas gravar som jag även såg hur stort behov det fanns av gravstenssäkring på vår egen kyrkogård. Här har man valt att lägga ner osäkra stenar som riskerar att falla och orsaka personskador. Hundratals stenar som ligger ner på marken. Här behöver vi en metod att säkert förankra dem men på ett effektivt sätt. Jag har funnit att markdubbmetoden är den som bäst motsvarar kraven.

Helmers Åkeri
Alla rättigheter reserverade 2019
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!